Er zijn vele tools die helpen met het identificeren van de IT assets en zelfs met het identificeren van welke software er op die assets aanwezig is. De praktijk wijst echter uit dat het beheren van software licenties en bijvoorbeeld Enterprise Agreements zoals de Microsoft EA of Oracle ULA niet beheerd kunnen worden met deze ITAM tools. 

Een Enterprise Agreement kent naast het volume component dermate veel licentie regels dat de ITAM tool tekort schiet in het reconsilieren van licenties versus de geïnstalleerde software.

Dit is precies de “Sweet Spot” van License Dashboard –  License Manager –

De capaciteit om licenties en contracten vast te leggen (inclusief de in de bibliotheek aanwezige licentie regels) en te reconsilieren tegen de geïnstalleerde software (met in achtneming van rechten zoals downgrade, upgrade, cross grade etc) stelt organisaties in staat om dereeds aanwezige data uit  Discovery tools te voorzien van een mogelijkheid om met een druk op de knop te rapporteren op licentie overschotten en terkorten (compliance) maar ook de licentie voorraad (hoeveel licenties liggen er op de plank) en de financiële waarde van de ingezette licenties, het software gebruik (hoe vaak wordt een applicatie opgestart en hoe lang gebruikt, metering) . Zo vult License Dashboard – License Manager – de ons allen bekende ITAM tools zoals Microsoft SCCM, SNOW, Flexera, BMC, HP Openview, IBM Tivoli, etc (klik hier voor een overzicht van onze audit connectors). aan met ongekende “licentie management” mogelijkheden.

Een investering die heel snel te rechtvaardigen is wanneer we ons realiseren dat de uitgaven aan software licenties gemiddeld 30% van het IT budget bedragen. En waar het invoeren van Licentie Management besparingen van 20 – 40% opleveren.

Meer informatie over License Management? Ga naar ITSyndicaat