Een vijftal HSO medewerkers waren aanwezig in New Orleans, met 11.000 bezoekers de best bezochte Microsoft Dynamics klantconferentie ooit. Zij hebben de belangrijkste highlights voor u op een rij gezet.

Uit de keynote van Kirill Tatarinov, President van Microsoft Business Solutions, blijkt dat Microsoft vooral inzet op het mobieler en socialer maken van de Microsoft Dynamics producten. Zo zal de eerstvolgende release van Microsoft Dynamics AX 2012 dit najaar een reeks nieuwe mobiele toepassingen bevatten: 

  • Declaraties. Helpt werknemers bij het eenvoudig vastleggen en matchen van onkosten en gemaakte reis- en verblijfskosten 
  • Tijdregistratie. Doordat de gemaakte uren sneller geboekt kunnen worden wordt de administratieve last sterk verminderd en kan sneller gefactureerd worden 
  • Goedkeuringen. Stelt managers in staat om sneller verzoeken af te handelen zoals: inkoopaanvragen, goedkeuring van budget en fiattering van uren en declaraties

Ondersteuning voor Windows, IOS en Android
Deze nieuwe toepassingen zijn ontwikkeld in de metro blokken stijl die we inmiddels kennen van Windows 8. Opmerkelijk is dat Microsoft de apps meteen voor Windows smartphones en tablets – én voor iOS – beschikbaar zal maken. Android volgt iets later, maar zal ook volledige functionaliteit en ondersteuning krijgen.

Ook op het vlak van CRM timmert Microsoft flink aan de weg. Afgelopen jaar kocht het bedrijf de marketing campagne technologie MarketingPilot. Met deze software kunnen marketeers interacties met klanten bijhouden in digitale, sociale en traditionele marketing kanalen. Een connector die MarketingPilot zal integreren met Dynamics CRM is nu beschikbaar in de US en vanaf het najaar in Europa.

Big-data 
Ook werd een acquisitie op het vlak van Social monitoring aangekondigd. Met de recente overname van het Zwiterse Netbreeze wordt Microsoft Dynamics CRM uitgerust met big-data analysefuncties om trendrapporten uit sociale netwerken te distilleren. Ook werd bevestigd dat CRM in de 2e helft van 2013 als app beschikbaar zal komen voor Windows 8 en de iPad.