Diamant GroepDe Diamant-groep gaat de komende drie jaar de loonverwerking van haar 2.800 werknemers verzorgen met UNIT4 Personeel & Salaris. De sociale werkvoorzieningsorganisatie uit Tilburg wil hiermee een efficiencyslag doorvoeren in de salarisadministratie. Na een Europese aanbesteding is gekozen om de salarisverwerking in huis te doen met UNIT4 Personeel & Salaris. De salarisoplossing wordt gekoppeld met het cliëntvolgsysteem Compas van Emergo Systems, het ERP-systeem en het BI-systeem. De implementatie is naar verwachting op 1 januari 2015 afgerond.

Diamant-groep biedt werk aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt in de regio Tilburg. De activiteiten betreffen onder andere groenvoorziening, schoonmaak, kringloopwinkel, dierenasiel, inpakwerkzaamheden, post en vervoer en detachering van medewerkers. 18k, een onderdeel van Diamant-groep, verzorgt de loonadministratie voor al deze medewerkers. De Participatiewet die per 1 januari 2015 in werking treedt, brengt een nieuwe dynamiek met zich mee. Voor de Diamant-groep was het een belangrijk criterium dat de nieuwe leverancier goed en snel kan inspelen op deze veranderende marktomstandigheden. Daarnaast was een belangrijk onderdeel in het selectietraject dat de beoogde oplossing goed om kan gaan met de diversiteit aan arbeidsovereenkomsten. De gekozen oplossing van UNIT4 voldoet hieraan.

Als motivatie voor de keuze voor UNIT4 Personeel & Salaris noemt Jos Mathijsen, Hoofd Administratieve ondersteuning bij 18k, de flexibiliteit, de aanwezigheid van de vele cao’s en regelingen in het pakket, het om kunnen gaan met loonbeslagen en de prijs-kwaliteit verhouding.

“Daarnaast is de integratiemogelijkheid met ons cliëntvolgsysteem Compas en ons ERP-systeem van belang geweest, evenals de kennis van UNIT4 over salarisprocessen bij SW-organisaties. Door de inzet van UNIT4 Personeel & Salaris hebben we vanaf 2015 veel minder handmatige werkzaamheden, omdat de oplossing standaard veel meer functionaliteit biedt dan ons huidige pakket.”

Aldo Veenstra, Algemeen Directeur UNIT4 HR Solutions:
“UNIT4 heeft grondige kennis van de salarisprocessen bij sociale werkvoorzieningen en met ons flexibele dienstverleningsmodel sluiten we goed aan op de snel veranderende behoefte van deze markt. We zijn dan ook blij met het vertrouwen dat 18k in ons stelt. 18k is de 22ste SW-organisatie die met onze oplossing werkt en daarmee voorziet UNIT4 nu meer dan 40 procent van de SW-medewerkers van een loonstrook.”
Bron: Unit4 HR Solutions