ICT-dienstverlener Detron ICT & Telecom Groep heeft een zeer goed 2012 achter de rug. Omzet en winst stegen voor het vierde achtereenvolgende jaar: de omzet pluste met met ruim 40 procent en kwam uit op 148 miljoen euro. De helft van de groei was autonoom, de andere helft kwam voort uit de overname van Issue en MSA-ICT in de zomer van 2012.

De brutowinst kwam uit op 9,3 miljoen euro, 25 procent meer dan in 2011. De overnames hadden nog geen invloed op de winstcijfers, de activiteiten van Issue en MSA zullen pas dit jaar gaan bijdragen aan de winst.

Door de overnames is het aandeel hardware in de omzet van Detron groter geworden. Hierdoor is ook het werkkapitaalbeslag van Detron gestegen. Daarom heeft het bedrijf in 2012 nieuwe financieringsafspraken gemaakt met huisbankier Rabobank. Detron verwacht deze in 2013 opnieuw te zullen uitbreiden omdat de groei sterker is dan verwacht.

“Tegelijk met onze sterke omzetgroei zien wij dat leveranciers als gevolg van de kennelijk nog steeds lastige marktomstandigheden steeds strengere betalingscondities stellen, terwijl onze klanten steeds langere betalingstermijnen gaan hanteren. Wij zitten hier midden in, wat niet altijd even makkelijk is. Maar we zullen onze financieringsstructuur hierop aanpassen,” zei CEO George Banken.

Detron ziet het lopende jaar met vertrouwen tegemoet. Zo zijn er een aantal strategische oplossingen gedefinieerd, waarmee Detron zich van haar concurrenten wil onderscheiden. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de cloud werkplek, BYOD-oplossingen en Device Management, voor zowel ICT als telecom.

Persbericht: Detron ICT & Telecom