Decos MinuteNieuwe webversie van Minute maakt notulist overbodig

Vandaag lanceert Decos, het innovatiehuis voor digitalisering, een nieuwe webversie van vergadertool Minute. Met Minute kunnen gebruikers vergaderingen delen en gelijktijdig samenwerken aan agenda’s, presentaties, notulen en documenten. Dankzij deze nieuwe versie kunnen medewerkers met ieder device aan een Minute-vergadering deelnemen.

Minute is een tool die mensen kunnen gebruiken ter ondersteuning van vergaderingen. Met Minute kunnen gebruikers vergaderingen plannen en mensen voor een vergadering uitnodigen. De deelnemers kunnen vervolgens ieder voor zich agendapunten aanmaken en vergaderdocumenten uploaden naar Minute. Hierdoor heeft iedereen tijdens de vergadering de beschikking over dezelfde stukken. Tijdens de meeting kunnen de deelnemers vanaf hun laptop of tablet gelijktijdig aanpassingen maken aan agenda items, taken en notities. Een samenvatting kunnen ze bovendien na de meeting weer downloaden en verspreiden via email naar andere gebruikers. Het notuleren, het beheer van vergaderstukken en het agenderen van gesprekspunten is met Minute zodoende niet meer de taak van één persoon, maar een collectieve verantwoordelijkheid. Dit vergroot de onderlinge samenwerking en effectiviteit van vergaderingen aanzienlijk.

Minute was al geruime tijd beschikbaar als native applicatie voor de iPad. De app kan gedownload worden via  iTunes. Vanaf vandaag is er echter ook een webversie van Minute beschikbaar die je gewoon via je browser kan benaderen. De nieuwe versie van Minute bevat dezelfde functionaliteiten als de iPad-versie. Synchronisatie van data tussen de webversie en de iPad-versie vindt daarbij real-time plaats. Notulen die op de iPad worden getypt worden direct getoond in de webversie en andersom. Voortaan hoef je dus geen iPad meer te hebben om actief aan een Minute-vergadering deel te nemen.

Martijn Aurik, productmanager van Minute vertelt.

“Minute was eerder zuiver gericht op de iPad. Nu mensen ook van Minute gebruik kunnen maken via de webbrowser, is het bereik van Minute behoorlijk toegenomen. Ongeacht het device dat je meeneemt kan je nu aan een vergadering deelnemen. Onze volgende stap is het ontwikkelen van een iPhone-versie en de mogelijkheid om offline met Minute te werken. Met al deze ontwikkelingen denken we dat het gebruik van Minute nu nog sneller zal toenemen.”

Bron: Decos