De Vrije Academie brengt zijn bedrijfskritische CRM-systeem onder bij BRIGHT Migration, specialist in cloud-migraties. Het CRM-systeem is gekoppeld aan het CMS-systeem en de website en is daarom essentieel voor de bedrijfsvoering. Ook de overige IT-systemen, zoals de Microsoft Exchange server, zijn gemigreerd naar de cloud.

 

Vrije Academie

De migratie van het CRM-systeem van de Vrije Academie, die zich richt op het overbrengen van kennis van kunst & cultuur, is uitgevoerd op basis van een fixed price-model. Door over te stappen naar de cloud kan de Vrije Academie zich volledig richten op haar core business. De organisatie liep dit jaar tegen grote problemen aan toen een servers crashte en de back-up niet bleek te functioneren.

 

Peter van Duinen, directeur van de Vrije Academie: “Dit jaar is bij ons de server gecrasht en bleek de back-up niet te functioneren. Een drama voor de organisatie. BRIGHT Migration is toen op eigen initiatief ingesprongen en heeft ons echt uit de brand geholpen en geadviseerd om te migreren naar de cloud. We zijn erg blij met de samenwerking, omdat ze doen wat er beloofd wordt. Zo betaal je pas na de oplevering. Dat straalt enorm veel vertrouwen uit. Daarbij vond de migratie plaats in de avonden en in het weekend, waardoor de eindgebruikers er nauwelijks iets van hebben gemerkt. Ik hoop dan ook dat we nog lang zullen samenwerken.”