Dinsdag 23 juni organiseert DDi uit Hoofddorp het webinar Optimalisatie factuurherkenning. Tijdens deze online sessie, waar je als gebruiker van de DDi Factuur software aan kan deelnemen, worden tips en tricks gegeven om de herkenning van facturen te verbeteren. Door de kennis van de gebruiker te verrijken is het percent age data dat wordt herkend door de software in veel gevallen flink te verbeteren.

Digitale factuurherkenning met OCR software

In DDi Factuur wordt met behulp van slimme Optical character recognition (OCR) software alle factuurinformatie van een factuurdocument afgelezen. Om te zorgen dat de software de juiste gegevens van de verschillende inkoopfacturen kan herkennen moet eenmalig door de gebruiker aangegeven worden waar op het document gezocht moet worden naar bijv. de crediteur, het factuurnummer, bedrag et cetera. Als dit op de juiste manier ingericht is dan zal DDi Factuur in de toekomst de gegevens op de factuur automatisch herkennen en van alle gegevens, informatie maken. Om daarmee een foutloze digitale blokstempel aan iedere factuur te koppelen. In het webinar Optimalisatie factuurherkenning laat DDi zien hoe je door middel van kleine wijzigingen kan zorgen dat de software meer factuurgegevens direct herkent en daarmee dus het hele factuurverwerkingsproces kan versnellen.

Het webinar start om 11.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier op de website van DDi. Het aantal plaatsen is beperkt. Hoe lang het duurt, is afhankelijk van de input van de deelnemers maar er kan worden uitgegaan van ongeveer 30 minuten.

Bron: DDi