Maarssen, 27 maart 2013Dassault Systèmes, specialist in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), introduceert een nieuwe release van de Versie 5 PLM-applicaties. V5-6R2013 bevat diverse nieuwe functies voor het modelleren met glasvezelversterkte composietmaterialen, gebaseerd op de recente Simulayt-acquisitie, meer surface modelling functionaliteit en verbeterde openheid en ondersteuning van standaarden. Verder bevat deze release ook V6-to-V5 multiversie compatibiliteitsverbeteringen, die zowel intern als extern de samenwerking met verschillende versies vereenvoudigt. Samengevat biedt V5-6R2013 bijna 40 nieuwe 3DEXPERIENCE-technologieën, afkomstig van V6R2013 en V6R2013x.

De belangrijke functionele verbeteringen zijn:

  • Nieuwe simulatiefuncties voor glasvezelversterkte composietmaterialen voor het optimaliseren van ply-vormen en betere productievoorbereiding. Die technologie is gebaseerd op de recente Simulayt acquisitie en wordt gebruikt om complexe oppervlakken te analyseren in de vliegtuigindustrie, motorsport en energiesector. De Fiber Modeler is geïntroduceerd in V6R2013x en nu ook in V5-6R2013 beschikbaar.
  • Ondersteuning voor de ISO-goedgekeurde STEP242 uitwisseling van informatie en er is nu ook meer openheid aan V5 toegevoegd. Daardoor kunnen bedrijven beter informatie uitwisselen, modellen visualiseren en archiveren voor de lange termijn. Dit maakt tevens de import en export van BREP en versnipperde data mogelijk, voor het toenemend gebruik van 3D Master methodologie in de automobiel- en luchtvaartindustrie.
  • De transfer van functionaliteit van V6 naar V5 bestaat verder uit zo’n 40 nieuwe Part Design, Sketcher en Surfacing functies, oorspronkelijk ontwikkeld voor het 3DEXPERIENCE-platform in V6R2013 en V6R2013x. Hieronder vallen 21 nieuwe Generative Shape Design-functies, 7 verbeteringen in Part Design en 11 nieuwe Sketcher-functies.
  • Multi-versie compatibiliteit tussen V6 en V5: V6-modellen die in V5 worden geopend behouden nu hun functionaliteit die in de FreeStyle workbench is gecreëerd en de Kinematic Mechanism specificaties en informatie over Functional Tolerancing & Annotiation (FTA). Alles wat in de V6 FreeStyle workbench wordt ontworpen is voortaan in V5-6R2013 te wijzigen. Kinematische specificaties, zoals verbindingen, commando’s en opmaak, zijn ook in V5 aan te passen. Als FTA-informatie uit V6 wordt geëxporteerd blijft zowel de data als verbindingen tussen FTA-functies behouden. Deze verbeteringen stellen klanten in staat om binnen hun supply chain te profiteren van de toegevoegde waarde van V6 in combinatie met V5-implementaties. Deze verbeterde interoperabiliteit is een aanvulling op de al eerder bekendgemaakte compatibele workbenches (V6′s Part Design, Sketcher en Generative Surface Design).
  • CATIA ICEM Shape Design Class A surface modelling functionaliteit is uitgebreid met 68 verbeteringen voor Curve Creation, Surface Creation, Modification, Analysis en Infrastructure. Deze release bevat belangrijke uitbreidingen voor de hele ontwikkelcyclus van conceptueel tot gedetailleerd ontwerp. Die verbeteren zowel de productiviteit van de gebruikersinterface, grafische performance als ICEMSURF integratie.

“De aangekondigde verbeteringen verhogen het productiviteitsniveau voor alle V5 gebruikers”, zegt Dominique Florack, Senior Executive President, Products en R&D bij Dassault Systèmes. “V5-6R2013 bevat veel nieuwe functionaliteit en producten. Ondertussen denken wij alweer veel verder. De focus ligt daarbij op de manier waarop onze klanten hun producten ontwerpen en hoe zij hun eigen klantervaringen kunnen verbeteren. Maar ook op hoe zij met hun leveranciers versie-onafhankelijk kunnen samenwerken en de komende jaren nieuwe software kunnen adopteren.”

“Wij hebben een groot aantal klanten met een variëteit aan oplossingen die de ontwikkeling van aantrekkelijke en verfrissende producten en ervaringen mogelijk maken”, vertelt Monica Menghini, Executive Vice President, Industry en Marketing bij Dassault Systèmes. “Wij hebben de verantwoordelijkheid om hen de nieuwste innovatieve technieken ter beschikking te stellen, ongeacht welke 3DEXPERIENCE-oplossing zij gebruiken. Op het hoogste niveau moeten versienamen irrelevant zijn. Het maakt niet uit welk versienummer er op een scherm staat, wij zorgen ervoor dat onze klanten succesvol kunnen samenwerken binnen hun ecosysteem en op eigen snelheid nieuwe innovatieve technieken kunnen adopteren.”

Meer informatie over de versiecompatibiliteit is te vinden op: www.3ds.com/V6-V5

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DExperience-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen inmiddels waarde toe aan meer dan 150.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/