Business Continuïteitsplan Cloud migratieOrganisaties zien nog onvoldoende het belang in van een gedegen business continuïteitsplan bij een overgang naar de cloud. Met de groeiende risico’s van de cloud, is een dergelijk plan cruciaal voor het borgen van bedrijfskritische data. Dat stelt ICT-specialist Capitar IT Group in haar nieuwe whitepaper ‘Better safe than sorry: zonder continuïteitsplan niet naar de cloud’. Storingen, faillissementen van providers en digitale oorlogen zijn in combinatie met een diffuse inzet van een hybride cloud de grootste gevaren. Ook zijn organisaties onvoldoende voorbereid op complexe en vage exit scenario’s van grote cloudpartijen. Onnodig veel kosten kunnen bespaard worden met een continuïteitsplan.

Business Continuity as a Service 
Meerdere onderzoeken laten zien dat dataverlies grotere gevolgen voor organisaties heeft dan zij aanvankelijk denken. Zonder business continuïteitsplan reiken de financiële risico’s zelfs zo ver dat bedrijven uiteindelijk hun faillissement aan moeten vragen. Door Business Continuity as a Service (BCaaS) op te nemen in een business continuïteitsplan, worden zaken als disaster recovery, backup en archiving gewaarborgd. Data kan eenvoudig gekopieerd worden naar een externe partij die BCaaS verzorgt en organisaties kunnen hun gegevens via self-service portals snel bereiken. Daarnaast tackelt BCaaS dure exit scenario’s van grote cloudaanbieders door data altijd in een eigen datacenter onder te brengen.

Peter Jurg, Director Innovation & Consultancy bij Capitar Group: “De bedreigingen rondom data bij grote cloudaanbieders nemen de komende jaren alleen maar toe. Cyberwars, faillissementen en vage exit scenario’s zorgen voor veel risico’s. De impact van deze ontwikkeling is groter dan veel bedrijven zich momenteel realiseren. Business Continuity as a Service biedt een oplossing voor deze gevaren, door transparantie te bieden en data in een eigen datacenter onder te brengen. Specialistische kennis is vervolgens nodig om complexe vraagstukken op te lossen en de cloud goed in te richten.”

Whitepaper  
Capitar Group schreef een whitepaper over de huidige risico’s op het gebied van cloud en waarom BCaaS de oplossing is. Het whitepaper is te downloaden via:https://www.capitar.com/better-safe-than-sorry/.

 

Bron: Capitar