Nieuw ERP-systeem biedt de offshore divisie van Peterson meer inzicht in bedrijfsprocessen en vergroot efficiency van dienstverlening

ICT-consultancybedrijf Ciber verzorgt de implementatie van Microsoft Dynamics AX 2012 R2 voor Peterson in Groot-Brittannië en Nederland. Het omvangrijke IT-project wordt gefaseerd uitgevoerd met behulp van een agile implementatiemethodiek.

In de eerste sprint wordt de financiële kern geïmplementeerd. Vervolgens worden overige modules, zoals Projecten, Purchasing, CRM en Competence Management, uitgerold. Een aantal bestaande systemen wordt daarbij uitgefaseerd. Het nieuwe ERP-systeem moet zorgen voor meer inzicht in de bedrijfsprocessen en uiteindelijk leiden tot een nog effectievere en efficiëntere dienstverlening. Dit moet de verdere groei van Peterson mogelijk maken.

Peterson levert geïntegreerde logistieke diensten aan diverse oliemaatschappijen. Naast logistieke dienstverlening verzorgt Peterson ook sectorspecifieke industriële inspecties. Het bedrijf is wereldwijd actief. Microsoft Dynamics AX wordt ingezet om de administratieve en financiële processen binnen de gedefinieerde groeimarkten nog beter te beheersen.

Om de implementatie in goede banen te leiden en de adoptie door eindgebruikers te vergroten, maakt Ciber gebruik van best practices met Dynamics AX in de scheepvaart en een combinatie van implementatiemethodieken Prince2, Microsoft Sure Step en Agile. Ciber heeft veel ervaring met Dynamics AX binnen de scheepvaartsector en heeft dan ook veel kennis van de systemen en processen die gebruikt worden. Peterson koos voor Ciber als implementatiepartner vanwege de Dynamics AX-expertise, de voorgestelde aanpak voor het project en bewezen ervaring binnen de industrie.

“Wij zijn verheugd dat wij deze implementatie voor Peterson mogen verzorgen”, stelt Ruud Burgel, Sales Manager Microsoft bij Ciber. “Het is een omvangrijk project waarbij wij onze Microsoft-expertise maximaal kunnen benutten om de efficiency van de processen en het internationale succes van Peterson te vergroten. De samenwerking met Peterson verloopt al sinds dag één zeer plezierig en ons streven is dan ook om er samen een groot succes van te maken.”

Bron: Ciber