ICT-consultancy bedrijf Ciber Nederland heeft Microsoft Dynamics AX geïmplementeerd bij Anthony Veder Group, een Rotterdamse rederij gespecialiseerd in het vervoer van vloeibaar gas met tankers. De nieuwe oplossing verbetert het inzicht in de financiën en processen. Dit zorgt voor meer flexibiliteit en verhoogde efficiëntie. Anthony Veder Group heeft hiermee de benodigde ruimte om verder te groeien en nog meer klanten te bedienen.

Om verdere groei te kunnen realiseren besloot het bedrijf om de huidige IT-oplossing voor finance, chartering en operations te vervangen door een geavanceerde ‘best-of-breed’ oplossing, bestaande uit Microsoft Dynamics AX 2012 (finance en accounting) en Veson IMOS (chartering en operations).

Anthony Veder bestaat uit meer dan veertig verschillende rechtspersonen. Daarom was multi-company-functionaliteit een belangrijk criterium bij de keuze voor Microsoft Dynamics AX 2012. Zo biedt Dynamics AX multi-company views voor bijvoorbeeld alle leveranciers- en klanttransacties. Bovendien sprak de flexibiliteit en open architectuur van de software Anthony Veder erg aan. Een groot voordeel van Microsoft Dynamics AX is dat het eenvoudig te integreren is met andere applicaties. De modules die door Ciber zijn geïmplementeerd zijn: Financial Management, Consolidation/Elimination, Accounts Receivable, Accounts Payable, Fixed Assets, Project, Centralized Payment en Banking.

Ciber heeft veel ervaring met het implementeren van Dynamics AX en andere technologieën van Microsoft. De specifieke ervaring van Ciber op het gebied van Dynamics AX-implementaties binnen de scheepvaartindustrie en het ontwikkelen van interfaces met IMOS was doorslaggevend voor de keuze van Anthony Veder. Het Ciber Dynamics AX-team richt zich naast de scheepsvaart op diverse industrieën waaronder zakelijke dienstverlening, energiesector en gezondheidszorg.

“De nieuwe oplossing biedt ons meer inzicht in transacties en verhoogt de efficiency van onze financiële administratie”, zegt Willem van Meeuwen, financieel directeur bij Anthony Veder Group. “Op basis van de beschikbare informatie kunnen wij betere beslissingen nemen en nog efficiënter werken. We zijn erg tevreden over de nieuwe oplossing en de prettige samenwerking met Ciber.”

 

Bron: Ciber