Ciber biedt inzicht in HR-processen met nieuwe HCM-dashboards

Verbeterde grip op HR-processen dankzij inzicht

Ciber

Ciber Nederland introduceert HCM-dashboards op basis van Microsoft Power BI, QlikView en SAP Business Objects. De HCM-dashboards bieden organisaties inzicht in HR-processen en stellen hen in staat om sneller te handelen en betere beslissingen te nemen op basis van de beschikbare data. Ciber HCM-dashboards zullen in het eerste kwartaal van dit jaar beschikbaar zijn.

Snelle implementatie

Human Capital Management biedt waardevolle data over de business. Veel organisaties vinden het echter lastig om deze data op een uniforme manier te gebruiken. Zij hebben vaak niet de mogelijkheid om KPI’s in één oogopslag inzichtelijk te maken of eventuele afwijkingen snel te detecteren. Met Ciber HCM-dashboards is het mogelijk om de data die is opgeslagen in meerdere systemen te visualiseren. De oplossing analyseert vervolgens de beschikbare data en biedt zo inzicht in de belangrijkste KPI’s. Daarnaast is het mogelijk om beschikbare KPI’s verder vorm te geven naar eigen wens en in overleg specifieke KPI’s te laten toevoegen. Uniek aan Ciber HCM-dashboards is de korte implementatietijd. Binnen drie weken kan de standaard oplossing geïmplementeerd worden.

HR-processen vormen het hart van de organisatie, maar kenmerken zich ook door de grote hoeveelheid data die bijgehouden moet worden en dit is vaak een tijdrovende klus,

stelt Verina Mulder, Managing Consultant HCM bij Ciber.

Wanneer er geen overzicht en inzicht is in de beschikbare data is het ook niet mogelijk om KPI’s te monitoren en wordt het lastig om de juiste beslissingen te nemen. Ciber HCM-dashboards bieden hierbij uitkomst doordat de beschikbare data direct inzichtelijk is en mogelijkheid tot analyse biedt. De krachtige analysemogelijkheden van deze tools zorgen ervoor dat organisaties het volledige potentieel van hun data benutten en hiermee volledig grip krijgen op hun HR-processen.

Ciber HCM-dashboards is platform-onafhankelijk ontwikkeld. De business intelligence tools zorgen ervoor dat de data uit verschillende bronsystemen wordt geanalyseerd, zodat het inzicht wordt verkregen dat nodig is om tijdig juiste beslissingen te nemen. Ciber ontwikkelde bovendien een business calculator waarmee het mogelijk wordt om vooraf de verbeteringsmogelijkheden en besparingen in kaart te brengen.

Bron: Ciber Nederland