centric_gMet de overname van het Noorse bedrijf Saga Innovation legt Centric een basis voor haar diensten op het gebied van IT Outsourcing in Noorwegen. Ook versterkt Centric hiermee haar lokale detacheringsactiviteiten. 

Saga Innovation, gespecialiseerd in Staffing Services en IT Outsourcing, is gevestigd in Hamar, 130 kilometer ten noorden van Oslo. Dankzij de acquisitie is Centric nu actief in de belangrijkste regio’s van Noorwegen.

Internationale groei
De overname past binnen de internationale groeistrategie van Centric, die is gericht op de uitbouw van het portfolio in onder meer Scandinavië langs de pijlers van de vier kernactiviteiten van de organisatie: Software Solutions, IT Outsourcing, Business Process Outsourcing en Staffing Services.

Balans tussen detachering en IT Outsourcing
Karim Henkens, CEO van Centric: “De overname is een impuls voor onze activiteiten op het gebied van IT Outsourcing. Door onze ervaring in Nederland op dit aandachtsgebied te verbinden met de aanwezige expertise in Hamar, kunnen we onze positie in Noorwegen verbreden. Hiermee brengen we balans in de detacheringsactiviteiten enerzijds en de IT Outsourcingsactiviteiten met SLA’s anderzijds. Dit biedt nieuwe mogelijkheden én stabiliteit voor zowel onze klanten als onze medewerkers in Noorwegen.”

Saga Innovation gaat vanaf 1 januari 2014 verder onder de naam Centric.