CentricHandelsonderneming Wilmink B.V., dé specialist in onderdelen voor diesel-, benzine- en gasmotoren, heeft Centric na een uitgebreide RFP-procedure opdracht gegeven voor de implementatie van het ERP-systeem Microsoft Dynamics AX 2012/R3. De overeenkomst is recentelijk getekend door Ferry Kalfsvel (directeur Centric Supply Chain Solutions) en Karlijn Wilmink (algemeen directeur van Wilmink B.V.) op het hoofdkantoor van Wilmink in Groningen. De streefdatum voor livegang is 1 januari 2015. 

Het familiebedrijf laat zijn huidige ERP-systeem met oog op de toekomst vervangen door de laatste versie van Dynamics AX. Wilmink stuurt op bedrijfsgroei en wil verder invulling geven aan zijn customer intimacy strategie, doelen waarvoor het huidige ERP-systeem te weinig mogelijkheden biedt. Karlijn Wilmink: “Het systeem moest toekomstbestendig zijn en een efficiencyslag kunnen realiseren in, onder andere, ons magazijn. Onze keuze voor Dynamics AX heeft ook te maken met de flexibiliteit van het ERP. De oplossing biedt ons genoeg ruimte om onze werkwijze en eigenheid te behouden. De reden waarom we na het RFP-project voor Centric kozen, heeft te maken met de gedegen en concrete aanpak die Centric presenteerde. Bovendien hadden we al snel een klik met de mensen van Centric. We gaan het project dan ook met vertrouwen tegemoet.” 

Naadloze aansluiting op processen Wilmink

Wilmink heeft Centric gevraagd de standaard ERP-functionaliteit van Dynamics AX uit te breiden met de door Centric ontwikkelende TradeWorld-modules voor een volledig geïntegreerde financiële administratie (Finance), de optimalisatie van handelsprocessen en logistieke processen (Trade & Logistics) én het beheer van productinformatie (Product Informatie Management). In combinatie met deze functionaliteit sluit het ERP-pakket zeer nauw aan op de bedrijfsprocessen en wensen van de organisatie.

 

Branchemodel voor een snelle implementatie

Om het pakket snel en nauwkeuring te implementeren, hanteert Centric een speciaal voor de groothandel ontwikkeld branchemodel. In combinatie met de Centric4Sure-projectmethodiek – afgeleid van de Sure Step-methode van Microsoft – leidt dit tot een zeer korte doorlooptijd.


Over Wilmink
Wilmink Groep, opgericht in 1933, exploiteert Wilmink (in België actief onder de naam W.M. Techniek) en Dumoto; dé technisch specialisten in diesel-, benzine- en gasmotoren. Deze bedrijven leveren een breed scala aan motoronderdelen; van heel klein tot zeer groot. Wilmink levert ook motormanagementdelen. 


Performance Parts en MasterTurbo

Via Performance Parts, ook onderdeel van de Wilmink Groep, levert de organisatie race- en performancedelen. Wilmink wil deze markt verder ontdekken en uitbouwen. Met handelsonderneming MasterTurbo richt de organisatie zich op nieuwe en (in huis) gereviseerde turbo’s voor alle mogelijke toepassingen.


De bedrijven leveren vanuit het eigen magazijn ongeveer 35.000 verschillende artikelen uit voorraad. Samen hebben ze circa 10.000 m² bedrijfsruimte tot hun beschikking. 

Over Centric Supply Chain Solutions

Centric Supply Chain Solutions voorziet retailers, logistiek dienstverleners, transporteurs en groothandels van moderne ICT-oplossingen. Centric biedt producten en diensten op het gebied van enterprise resource planning, instore automation, point-of-sale, supply chain management, fleetmanagement, transportmanagement, warehousemanagement, businessintelligence, business collaboration & integration, customer relationship management, e-business & e-commerce en mobility.

Bron: Centric