Centric ontwikkelt een nieuw ERP-systeem voor uitgeverijen onder de naam PublishWorld. Inmiddels hebben we de nieuwe functionaliteit gepresenteerd aan onze klanten die zeer positief reageerden.

Ook in de komende tijd staan er presentaties gepland van een aantal nieuwe, speciaal voor de uitgeversbranche ontwikkelde modules. Ondertussen werken we hard door aan de ontwikkeling van PublishWorld.

ERP voor uitgevers op basis van Microsoft Dynamics AX 2012

De geintegreerde ERP-oplossing is gebaseerd op Microsoft Dynamics AX 2012. Dit systeem is door Gartner gekwalificeerd als marktleider in het Magic Quadrant vanwege het robuuste karakter, de lage TCO, de vele mogelijkheden en de complete visie. Centric ontwikkelde al eerder uitbreidingen op het systeem van Microsoft op het gebied van handelsprocessen onder de naam TradeWorld voor de retail en groothandel. Deze modules zijn ook van toegevoegde waarde voor de processen binnen uw uitgeverij.

Om u een goed beeld te geven van de modules, beschrijven we per onderdeel de belangrijkste functionaliteit.

PublishWorld Handel & Logistiek

PublishWorld Handel & Logistiek biedt uitgebreide functionaliteit ter optimalisatie van uw in- en verkoopprocessen en logistieke afhandeling. De module biedt bovendien een volledig geintegreerde webshop met assortimentsbeheer en promotie-acties.

PublishWorld `Projecten en titelbeheer’

Gegevens die van belang zijn voor een correcte registratie van een titel (zoals ISBN, ISTC, auteur, drukker, verschijningsvorm, fonds, NUR-code en specificaties) worden onderhouden met de module `Projecten en titelbeheer’. Hierbij kan onderscheid worden gemaakt tussen de verschillende verschijningsvormen van een titel. Denk hierbij aan hardcover, pocket of e-book. Per verschijningsvorm kan het financiele resultaat worden getoond en kan de logistieke afhandeling worden gevolgd. CB-Koppeling

Met de CB-koppeling kunt u gegevens automatisch uitwisselen met het CB. Opdrachten van bijvoorbeeld boekhandels worden bij het CB verwerkt. De uitkomsten van diverse logistieke en verkoopprocessen bij het CB worden elektronisch gecommuniceerd.

Royalty

Binnen de Royalty-oplossing legt u contracten voor titels vast met de bijbehorende voorwaarden. De contracten worden gebaseerd op vastgelegde projecten vanuit titelbeheer. Hiermee beheert u bijvoorbeeld de voorschotten aan en eindafrekening met de auteur(s). Relatiebeheer

Met Relatiebeheer legt u diverse relaties vast, zoals drukkers, auteurs, illustrators en scholen, inclusief adresgegevens, contactpersonen, contactmomenten en documenten. PublishWorld Relatiebeheer biedt functionaliteit op het gebied van mailingselecties, koppeling met Outlook-agenda, campagnemanagement, sjablonen voor brieven en e-mails en importeren prospectbestanden.

 

Bron: Centric