Neele LogisticsNeele Logistics, fullservice logistiek dienstverlener, heeft Centric na een uitgebreid selectietraject de opdracht gegeven voor de implementatie van het transportmanagementsysteem Plan&Go. De overeenkomst is ondertekend door Ron Neele (directeur Neele Logistics) en Ferry Kalfsvel (directeur Centric Supply Chain Solutions) op het hoofdkantoor van Neele Logistics in Rotterdam Hoogvliet. De streefdatum voor livegang is medio oktober 2014.

Optimaal transportproces
Het volledig integreerbare transportmanagementsysteem (TMS) Plan&Go zorgt binnen Neele Logistics voor een nog verdere optimalering van het transportproces. Het bedrijf gaat het TMS inzetten als add-on op het bestaande ERP-systeem.

Papierloos transport
Een belangrijke reden voor de aanschaf is het geavanceerde (grafisch) planscherm. Hiermee is het mogelijk om automatisch te plannen en te plannen vanaf de kaart. In combinatie met de Fleet Management app wordt vanuit het planscherm ritinformatie vanaf de thuisbasis doorgezet naar de chauffeurs. Hierbij is het mogelijk om de voortgang en afhandeling van de rit inclusief proof of delivery realtime te volgen. Zo kunnen klanten op elk gewenst moment via een webportal worden voorzien van actuele informatie. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om vanuit het planscherm  snel en eenvoudig te reageren op verstoringen in de logistieke uitvoering  en te kunnen bijplannen. Met de implementatie van Plan&Go zet Neele Logistics een grote stap richting papierloos transport.

Flexibele samenwerking
Centric is eind juni 2014 al gestart met de implementatie. Ron Neele, directeur Neele Logistics: “Ik ben tevreden over de samenwerking met Centric en de flexibiliteit van de organisatie. Centric heeft de implementatie al een aantal maanden vóór de contractondertekening opgestart en de inrichting van de software is inmiddels ver gevorderd.”

Bron: Centric