Persbericht: Centric

Gouda, 21 februari 2013 – Na een uitgebreid selectietraject geeft Agrimarkt B.V. IT-partner Centric de opdracht Microsoft Dynamics AX 2012 for Retail te implementeren. Agrimarkt is de eerste Nederlandse supermarktketen die het ERP-systeem in gebruik neemt. Centric start nog deze maand met de implementatie en streeft ernaar het project voor oktober af te ronden.

Agrimarkt is zich met het oog op de toekomst gaan oriënteren op een systeem ter vervanging van zijn huidige AS/400-oplossing. AX 2012 for Retail ondersteunt alle backofficeprocessen van Agrimarkt, waaronder finance, inkoop, folders/acties én artikelbeheer. Door de integratie met GS1-DAS – de centrale datapool voor het uitwisselen van artikelinformatie – wordt het handmatig invoeren van artikelgegevens tot een minimum beperkt. Centric koppelt het ERP-systeem op verzoek van Agrimarkt ook aan de Point-Of-Sale (Toshiba) van de supermarkt.

Wim van der Lee, directeur operations bij Agrimarkt: “We zijn ervan overtuigd dat AX 2012 for Retail voor ons de juiste keuze is. Uit vooronderzoek blijkt dat onze eisen en wensen uitstekend overeenkomen met de functionaliteit van het systeem. We kiezen voor Centric omdat onze voorkeur uitgaat naar een stabiele partner die ons op het gebied van de implementatie en het beheer goed kan ondersteunen. Bovendien heeft Centric als end-to-endleverancier voor de retail veel kennis van retailprocessen en innovatieve ICT.”

Over Agrimarkt B.V. 
Agrimarkt B.V. is een dochteronderneming van CZAV (Coöperatieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging U.A.) in Wemeldinge. CZAV is dé agrarische coöperatie in Zuidwest-Nederland, waarbij ruim drieduizend actieve agrarische ondernemers in de akkerbouw, bloembollenteelt, veehouderij en fruitteelt zijn aangesloten. Agrimarkt is een detailhandelorganisatie met de formules Agrimarkt supermarkt en Agriland vakdiscount voor tuin, plant en huisdier.

Over Centric Supply Chain Solutions
Centric Supply Chain Solutions voorziet retailers, logistiek dienstverleners, transporteurs en groothandels van moderne ICT-oplossingen. Centric biedt producten en diensten op het gebied van enterprise resource planning, instore automation, point-of-sale, supply chain management, fleetmanagement, transportmanagement, warehousemanagement, businessintelligence, business collaboration & integration, customer relationship management, e-business & e-commerce en mobility.