Gouda, 5 februari 2013 – Carmat B.V. uit Zevenbergen geeft Centric de opdracht een nieuw e-commerceplatform te realiseren. De webshop wordt ingericht op basis van Dynamicweb-software van Centric-partner Dynamicweb. Centric voert het project uit in samenwerking met businesspartner en e-commercespecialist Innovadis. Centric en Innovadis starten deze maand met het vooronderzoek en de inrichting.

Op basis van de bedrijfsstrategie van Carmat wordt een volwaardig e-commerceplatform ontwikkeld, dat bijdraagt aan het bedrijfsresultaat van de organisatie. Het platform wordt op verzoek van Carmat geïntegreerd met Microsoft Dynamics AX, het ERP-systeem dat Centric in 2008 bij Carmat implementeerde. Centric realiseert de koppeling tussen het ERP-systeem en het platform. Innovadis draagt zorg voor onder andere het ontwerp en de optimale vindbaarheid van de webshop.

Carmat kiest vanwege de positieve ervaringen uit het verleden opnieuw voor Centric als implementatiepartner. Evert Hummelman, directeur Carmat: “Door ons assortiment aan de website te koppelen, verwachten wij onze klanten toegevoegde waarde te bieden. Voor ons is het naast uitstraling, betrouwbaarheid en veiligheid dan ook van groot belang dat onze e-commerceactiviteiten naadloos met het ERP-systeem worden geïntegreerd.”

Dynamicweb e-commercesoftware
Voor de realisatie van het e-commerceplatform wordt Dynamicweb e-commercesoftware gebruikt: een online businessplatform voor websites, webshops en online marketing. Dynamicweb biedt tools voor onder andere zoekmachineoptimalisatie, cross-selling en hergebruik van data en content. Het platform is gebaseerd op Microsoft-technologie en sluit hierdoor naadloos aan op andere Microsoft-oplossingen, zoals Microsoft Dynamics AX. De software is modulair opgebouwd en ook geschikt voor tablets en smartphones.

Over Carmat B.V.
Carmat B.V. is sinds 1961 actief in de toelevering van materialen aan de industrie. Carmat richt zich daarbij met name op de (metaal)industrie en de carrosserie- en busbouw. Door snelle levering, een breed assortiment en een hoge servicestandaard heeft de onderneming in deze sectoren een vooraanstaande positie opgebouwd. In Nederland heeft Carmat de exclusieve vertegenwoordiging van meerdere wereldwijd gerenommeerde fabrikanten.

Over Innovadis B.V.
Innovadis B.V., opgericht in 1995, heeft zich gespecialiseerd in de realisatie van e-commerceconcepten. Met een duidelijk stappenplan – het gezamenlijk neerzetten van de online strategie, het ontwerp, de realisatie en conversieoptimalisatie – behaalt Innovadis het optimale rendement voor haar opdrachtgevers. Daarnaast voert Innovadis complete online campagnes uit bestaande uit onder andere zoekmachine- en e-mailmarketing en het inzetten van social media. Innovadis onderscheidt zich door inzichtelijke periodieke rapportages op zowel strategisch als tactisch niveau, waarbij de Return On Investment als uitgangspunt wordt genomen. Voor meer informatie: www.innovadis.com.

Over Centric Supply Chain Solutions
Centric Supply Chain Solutions voorziet retailers, logistiek dienstverleners, transporteurs en groothandels van moderne ICT-oplossingen. Centric biedt producten en diensten op het gebied van enterprise resource planning, instore automation, point-of-sale, supply chain management, fleetmanagement, transportmanagement, warehousemanagement, businessintelligence, business collaboration & integration, customer relationship management, e-business & e-commerce en mobility.

http://www.centric.eu/NL/Default/Nieuws/Nieuwsitem.aspx?Id=0f644685-6154-46aa-9d69-5bfa79c953f9