SRCInkooporganisatie Superunie maakt bekend dat SRC-PDM SaaS wordt ingezet voor de ontvangst van productinformatie van de GS1 Data Source datapool, alsmede de controle, verrijking en synchronisatie met aangesloten retailers.

Superunie vertegenwoordigt 13 onafhankelijke retailorganisaties en biedt als extra service naar de aangesloten organisaties het centraal ontvangen, controleren en verrijken van artikelinformatie.

“De overweging van Superunie om voor SRC te kiezen, is haar betrouwbaarheid en jarenlange ervaring op het gebied van Product Informatie Management”, aldus Arjen van Dam, ICT manager Superunie. SRC en SRC-PDM voldoen aan de wensen en eisen: SRC-PDM garandeert een solide koppeling met de datapool GS1 Data Source en kan uitstekend overweg met de grote hoeveelheid te verwerken artikeldata. Bovendien kent SRC-PDM eeneenvoudig en transparant gebruikersmodel.

Artikelinformatie van goede kwaliteit is essentieel voor een retailer en draagt bij aan een efficiënte enfoutloze bedrijfsvoering. Alleen gebruikmaken van standaarden is echter niet voldoende, benadrukt Dick Roozen, CEO van Superunie, “Datakwaliteit is een vereiste. In de foodsector is op dit moment nog veel te weinig van de gegevens volledig en correct…”. Superunie gaat met SRC-PDM ook de logistieke productkenmerken en de digitale etiketgegevens samenvoegen. De Europese Verordening ‘Voedselinformatie voor consumenten’ (1169/2011) schrijft voor dat uiterlijk december 2014 labelinformatie beschikbaar moet zijn bij online verkoop van levensmiddelen.

Bron: SRC