BrainWash kappers zet de schaar in HR Software

De grootste kappersketen van Nederland zet de schaar in hun bestaande HR-oplossing met de aanschaf van AFAS HRM en Payroll software.  Begin dit jaar is de overeenkomst getekend. In mei 2013 verwacht de kappersketen volledig up en running te zijn met de nieuwe software, wat inhoudt dat meer dan 1000 kappers verloond gaan worden met de software van AFAS.

Herbert Schalkwijk, algemeen directeur: “BrainWash kappers is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Het bestaande HR-systeem  was verouderd en niet meer afdoende voor de grote hoeveelheid verloningen.” Daarnaast is er op het hoofdkantoor in ’s-Hertogenbosch grote behoefte aan overzichtelijke managementinformatie, zoals de verzuimcijfers.  “Met AFAS Software hebben we straks met één druk op de knop altijd en overal real-time inzicht in belangrijke ken- en  stuurgetallen. Dat was met de oude HR-oplossing ondenkbaar.”

Positieve geluiden

“Het waren vooral de positieve geluiden van bestaande AFAS klanten die ons hebben doen beslissen om voor de softwareleverancier uit Leusden te kiezen”, aldus Schalkwijk. Volgens hem maakt het zeer complete en gebruiksvriendelijke HRM en Payroll pakket de HR-afdeling van BrainWash kappers klaar voor de toekomst. “Wij hebben een aantal grotere spelers in de markt een presentatie laten geven. Uiteindelijk kwam AFAS naar voren. AFAS is een partner die proactief meedenkt en –werkt.”

Tijdswinst en werkplezier

Na de oplevering van het nieuwe systeem in mei 2013 verwacht de HR-afdeling van BrainWash kappers efficiënter en sneller te kunnen gaan werken. De automatisering van veel administratieve werkzaamheden moet gaan zorgen voor tijdswinst en meer werkplezier. Schalkwijk: “Ik kijk ook erg uit naar de komst van goede managementinformatie. Hierdoor kunnen we scherper sturen en een nog beter beleid uitstippelen.” E-HRM wordt vooralsnog niet geïmplementeerd daar voorlopig nog niet bekend is hoe we hier invulling aan willen geven.

De kappersketen

BrainWash kappers is met 157 salons de grootste kappersketen van Nederland. De formule is eenvoudig en herkenbaar in alle BrainWash salons. Inmiddels zijn er al meer dan 1000 kappers in dienst bij BrainWash kappers. Vanuit het Service-Center in ‘s-Hertogenbosch ondersteunt een ervaren team van medewerkers alle salons. Kijk voor meer informatie op www.brainwash-kappers.nl

 

Bron: AFAS