UpgradeX-programma biedt maritieme leider krachtige applicaties in de cloud

Infor CloudSuiteInfor kondigt aan dat Boskalis, een internationale dienstverlener op het gebied van baggeren en maritieme oplossingen, heeft gekozen voor Infor CloudSuite. Deze volledig geïntegreerde, cloud-gebaseerde oplossing suite met toonaangevende ERP biedt integratie, sociale en analytische mogelijkheden. Boskalis is in de afgelopen jaren getransformeerd van een baggerbedrijf tot een geïntegreerd maritiem dienstverlener. Met Infor CloudSuite kan Boskalis zich volledig richten op het implementeren van de juiste basis voor de belangrijkste activiteiten uit het groeiplan in plaats van bezig te zijn met de infrastructuur.

Het hoofdkantoor van Boskalis is gevestigd in Papendrecht en het bedrijf heeft ruim 11.000 medewerkers in 75 landen, verspreid over zes werelddelen. Het is wereldwijd een toonaangevende expert op het gebied van baggeren en maritieme oplossingen en behaalde in 2014 een omzet van 3,1 miljard euro. Het bedrijf concentreert zich op de markt voor energie, havens en infrastructuur. Tot de klanten behoren onder andere overheden, havenbedrijven, internationale projectontwikkelaars, verzekeraars en bedrijven in de olie-industrie, mijnbouw en scheepvaart.

Infor CloudSuite is gebouwd op Infor’s oplossingen, beschikbaar via Amazon Web Services (AWS) en combineert mooie software met rijke functionaliteit. De oplossing biedt Boskalis meer flexibiliteit en de mogelijkheid om de kosten te verlagen, terwijl het tegelijkertijd profiteert van een hogere beschikbaarheid door gebruik te maken van de wereldwijde infrastructuur van AWS.

Boskalis zal het project afronden via het Infor UpgradeX-programma. Hiermee kan de organisatie de on-premise applicaties eenvoudig naar de Infor Business Cloud upgraden. Daarnaast kan Boskalis de bestaande investeringen benutten om de 10x-enabled versies van Infor-applicaties naar de cloud te migreren. Dit helpt hen om de bijkomende kosten en risico’s te verminderen en de verstoring van dagelijkse activiteiten te minimaliseren.

Boskalis begint in Nederland met de implementatie van Infor CloudSuite en verwacht dat de eerste gebruikers in 2016 operationeel zijn. Wanneer het grootste deel van Nederland operationeel is, zal de implementatie in de komende jaren wereldwijd worden voorgezet. De suite van applicaties omvat onder andere: Infor LN, Infor ION®, Infor Ming.le™, Infor Expense Management (XM) en Infor Dynamic Enterprise Performance Management (d/EPM).

Rien Krijger, ICT-directeur bij Boskalis.:

“De technologie waarmee we te maken hebben, wordt steeds complexer. De beslissing om kennis op te bouwen in ons eigen team of deze bij Infor af te nemen, dat alle specialisaties samen als één dienst aanbiedt, was simpel. We zijn afgestapt van het principe om alles zelf in-house te doen, zodat ons team zich meer kan richten op het maximaliseren van de bedrijfswaarde voor de eigen organisatie.”

“Ons bedrijf is wereldwijd actief op een project gebaseerde structuur, en we blijven niet voor lange tijd op een locatie, kijk bijvoorbeeld naar de uitbreiding van het Suez-kanaal die wordt uitgevoerd met onze partners van Van Oord, NMDC en Jan de Nul. Infor CloudSuite voldoet aan al onze eisen, zoals interoperabiliteit met systemen van derden, eenvoudig beheer en koppelingen met on-premise applicaties. Daarom kan de verbinding met andere systemen, zoals ons mobiele platform, snel en eenvoudig worden gerealiseerd. Maar het biedt ook de gewenste prestaties en we kunnen rekenen op 24/7 ondersteuning van Infor – iets wat we nooit tegen aanvaardbare kosten hadden kunnen realiseren met ons eigen team.”

 
Stephan Scholl, president van Infor:

“Bedrijven in alle regio’s en sectoren tonen nog steeds sterke interesse in een overstap naar op SaaS-gebaseerde ERP-systemen. De keuze voor Infor CloudSuite door een vooraanstaande wereldspeler als Boskalis bevestigt dat ons UpgradeX-programma precies is wat klanten zoeken en biedt een duidelijk, kosteneffectief pad naar de cloud. De door Infor CloudSuite geleverde flexibiliteit biedt Boskalis de nodige agility om toekomstige overnames te ondersteunen zonder de noodzaak van dure investeringen in extra middelen. Door de uitbreiding van de relatie met Infor zal het bedrijf profiteren van branchespecifieke functionaliteiten gehost in een beveiligde omgeving, een lagere total cost of ownership en de schaalbaarheid om met het bedrijf mee te groeien.”

Bron: Infor