ENSCHEDE, 20130611 — BiZZdesign Holding BV (BiZZdesign) presenteert officieel The Decision Modeler – een toegankelijk software platform voor effectieve en geïntegreerde Decision Modeling en Rule Management. 

The Decision Modeler ondersteunt de notatie en het formalisme van The Decision Model, de methode die is ontwikkeld door Barbara von Halle en Larry Goldberg, beschreven in het boek: “The Decision Model – A Business Logic Framework linking Business and Technology” (Auerbach, 2009). The Decision Model is een breed gedragen en bewezen framework voor het bedrijfstechnisch en technologie-onafhankelijk beschrijven van bedrijfsregels. Organisaties kunnen bedrijfsregels beter controleren en sneller acteren op veranderde requirements.

[TDM logo] BiZZdesign’s Decision Modeler is een krachtige en gebruiksvriendelijke software tool voor business analisten en bedrijfsregelontwerpers voor het modelleren, managen, analyseren en testen van business logica. Met de nieuwe software kunnen beslissingsmodellen worden verbonden met procesmodellen, enterprise architectuur- en informatiemodellen, gebaseerd op open standaarden als ArchiMate®, BPMN™ en UML®. Dit stelt analisten en ontwerpers in staat om regels beter te begrijpen en te formuleren en om inzicht te verkrijgen in de relaties tussen business logica, processen en informatie. The Decision Modeler biedt verschillende analyse- en verificatiemogelijkheden. Ook kunnen modellen eenvoudig worden gedeeld en hergebruikt via intranetten en online portals.

Henry Franken, CEO en medeoprichter van BiZZdesign: “Voor de ontwikkeling van The Decision Modeler hebben wij gebruiksrecht gekregen op het intellectueel eigendom van The Decision Model van Knowledge Partners International. We zijn zeer trots op de KPI-certificering van onze tool. Voor ons is The Decision Model de de facto methode voor het modelleren en analyseren van business logica. De methode is hoog aangeschreven in de markt en staat op het punt om de internationale standaard te worden voor het managen van business logica. The Decision Model sluit perfect aan op onze bestaande EA- en BPM-oplossingen en onze visie op open standaarden.”

Barbara von Halle en Larry Goldberg, Managing Partners van Knowledge Partners International LLC: “De lancering van BiZZdesign’s Decision Modeler is weer een belangrijke mijlpaal in de proliferatie van The Decision Model, met name onder Enterprise Architecten en Business analisten.”

Over BiZZdesign Holding B.V.
BiZZdesign biedt complete en integrale oplossingen voor het ontwerpen en verbeteren van organisaties: effectief, bewezen en resultaatgericht. Met als primair doel: business agility. De geïntegreerde oplossingen van BiZZdesign bestaan uit gebruiksvriendelijke tools, best practice modellen en methoden, consultancy en opleidingen voor o.a. Enterprise Architectuur Management, Business Process Management, Decision Modeling en Lean. BiZZdesign is een innovatieve en toonaangevende kennisorganisatie. Aansluiting op internationale standaarden, zoals TOGAF®, ArchiMate® en BPMN™, is een belangrijk speerpunt. BiZZdesign is nauw verbonden met onderzoeksinstellingen en universiteiten en levert een actieve bijdrage aan innovatie. Wereldwijd maken bedrijven en instellingen gebruik van de oplossingen van BiZZdesign. Meer informatie over BiZZdesign kunt u vinden op: www.bizzdesign.nl.

Over Knowledge Partners International, LLC (KPI)
KPI is thought leader en innovator op het gebied van Business Decision Modeling en Requirements. KPI’s oplossingen helpen grote organisaties wereldwijd om inzicht te krijgen in bedrijfsregels en –beslissingen, deze te organiseren en managen. KPI helpt organisaties bij de Implementatie van KPISTEP en FirstSTEP, toonaangevende methodes op het gebied van bedrijfsbeslissingen, bedrijfsregels, bedrijfsprocessen en requirements. KPI levert consultancy, training, certificering en kennisoverdracht om kennis en onafhankelijkheid van klanten op het gebied van Business Logic en Rule Management te vergroten. Voor meer informatie, ga naar: www.kpiusa.com.

Bron: Nieuwsbank