DMS

Original: smallbusinesssolutions.blogs.xerox.com

61 procent van de grotere projectorganisaties in Nederland is niet of matig tevreden of heeft een neutrale mening over het Document Management Systeem (DMS). Slechts 39 procent geeft aan tevreden of zeer tevreden te zijn. Dit blijkt uit onderzoek van CTB xRM, ICT-dienstverlener voor projectmatig werkende organisaties, waarin 134 marktbepalende bedrijven in de bouw, techniek en offshore zijn gevraagd naar hun uitdagingen in projectbeheer en informatiemanagement. Ook blijkt uit het onderzoek dat bijna de helft van de organisaties matig tot helemaal niet wordt ondersteund vanuit ICT op het gebied van document management. Slechts bij tien procent van de bedrijven is dit uitstekend geregeld.

Het belangrijkste aan een DMS is volgens driekwart van de respondenten het vergroten van de terugvindbaarheid van informatie en documenten. Het centraliseren van informatie (57 procent), het bevorderen van interne (46 procent) en externe samenwerking (45 procent) en het standaardiseren van informatie (45 procent) maken de top 5 belangrijke criteria van een DMS compleet.

“Binnen projectorganisaties wordt er nog veel gewerkt met verouderde systemen, of oplossingen die niet goed zijn aangepast op de specifieke branche”, stelt Yuri Ramdhani, commercieel manager van CTB xRM. “Dit verklaart ook de ruimte voor verbetering die wordt gezien. Echter, naast wat in het onderzoek wordt aangegeven, zijn er veel meer kansen die een DMS kan bieden. Zo merken wij dat klanten ook gebruik willen maken van de mogelijkheden op het gebied van processtandaardisatie, kennis- en resourcemanagement, interne social media en de opzet van uniforme projectportals. We hebben al meerdere malen gezien dat deze opties zorgen voor het terugdringen van faalkosten, complete en centrale projectdossiers, meer samenwerking en tijdsbesparing. In deze tijden zijn dat meer dan welkome verbeteringen.”

Meer resultaten uit het onderzoek van CTB xRM zijn te vinden in het onderzoeksrapport ‘Projectinformatie in optima forma’. Deze is gratis te downloaden via http://www.ctbxrm.nl/aanvraag-benchmark-rapport

 

Bron: CTB xRM