Slim4 SlimstockDe retailer gebruikt de software al jaren voor het replenishment van het distributiecentrum. Nu worden ook de winkelvoorraden geoptimaliseerd. BCC gaat met Slim4 de voorraadkosten verminderen en tegelijkertijd de voorraadbeschikbaarheid in de winkels verhogen. Hiermee is de softwareimplementatie volledig in lijn met de klantbelofte van de retailer: ‘Low Pricing, High Service’.

In mei dit jaar stapt BCC van SAP over op Microsoft Dynamics AX. Tegelijkertijd wordt Slim4 geïmplementeerd voor de optimalisatie van de winkelvoorraden. “Voor een betere beschikbaarheid van de producten in onze winkels en een eenduidigere aanpak kiezen we voor Slim4 als integrale oplossing”, vertelt Jacco Timmerman, Logistic & After Sales Director bij BCC. “Zo kunnen we betrouwbare forecasts maken voor de bevoorrading van zowel het DC als onze (web)winkels.”

Afname integrale kosten in de keten

Met Slim4 krijgt BCC inzicht in de totale voorraadketen. Op basis hiervan kunnen per kanaal de juiste keuzes voor het assortiment en de voorraadhoogte gemaakt worden. “Zo faciliteert de software onze omnichannel aanpak”, vertelt Timmerman. Hij verwacht dat hierdoor de beschikbaarheid nog verder wordt verbeterd. Dit zal leiden tot een lagere en kwalitatief verbeterde voorraad. Timmerman: “Uiteindelijk zullen de integrale kosten in de keten afnemen, waardoor we onze ‘Low Pricing’ belofte aan de klant kunnen waarmaken.”

Bron: Slimstock