Oracle HCM Cloud

BASE Company verhuist HR naar de Oracel HCM cloud

Als expert in mobiele oplossingen moet BASE Company (KPN Group) zelf in staat zijn om mobiele HR-diensten aan

Oracle HCM CloudAls expert in mobiele oplossingen moet BASE Company (KPN Group) zelf in staat zijn om mobiele HR-diensten aan te bieden aan zijn medewerkers. Door de implementatie van Oracle HCM Cloud kon de ‘challenger’ op de mobiele markt in België zijn belangrijkste HR-processen in de cloud plaatsen. De gebruikerservaring en mobiele capaciteiten van het Oracle-platform stellen alle medewerkers en managers in staat de HR-oplossingen nu zelf eenvoudig te gebruiken. Met dit project won Oracle in België de HR Excellence Award voor het beste bedrijf op het vlak van HR-technologie en systeemintegratie.

BASE Company heeft onlangs zijn HR-strategie opnieuw uitgetekend. Het bedrijf besloot om een volledig op cloud gebaseerde HR tool, een ‘HR Apps Shop’, op te zetten om zo in te spelen op al zijn HR-behoefte: van talent management tot prestaties (betrokkenheid en efficiënte HR self Services). Om deze HR Apps Shop te bouwen en te ondersteunen, zocht BASE Company een volledige cloud-gebaseerde HR-oplossing. Zo kon het bedrijf alle HR-gegevens op één enkel platform organiseren en consolideren en hebben alle medewerkers en managers op meerdere toestellen (zoals pc’s, tablets en smartphones) toegang tot HR-informatie. Het ultieme doel was om medewerkers en managers zelf HR-gerelateerde taken te laten uitvoeren, zodat het HR-team zich meer kon toeleggen op de strategie. Na een grondig selectieproces koos men voor de Oracle HCM Cloud-oplossing.

Deloitte, OPN Diamond partner van Oracle, leidde het project in goede banen. Oracle bood een waaier van diensten en een beheermodel om een snelle levering en voortdurende verbeteringen te verzekeren tijdens en na de lancering van het project. Met dit project won Oracle in België de HR Excellence Award voor beste bedrijf op het vlak van HR-technologie en systeemintegratie. De HR Excellence Award beloont HR-dienstverleners voor hun innovaties en voor de toegevoegde waarde die hun verwezenlijkingen aan klanten bieden. Voor de genomineerden vertegenwoordigt deze prijs de ultieme erkenning door de sector van de waarde van hun strategie, hun visie en de kwaliteit van hun teams. Andere genomineerden in de categorie beste bedrijf op het vlak van HR-technologie en systeemintegratie waren HR Access, NGA HR, Progreso, SAP/Sucessfactors en SD Worx.

Martine Brisse, Chief Human Resources Officer bij BASE Company:

“Voor ons is het essentieel om onze medewerkers te betrekken bij de bedrijfsstrategie zodat zij echt zien hoe zij bijdragen. Binnen BASE Company focussen we op oplossingen die zaken eenvoudiger maken voor onze medewerkers en hun management. En natuurlijk ook op mobiele oplossingen, dat zit in ons DNA.”

Henry Barenholz, Applications Leader bij Oracle Benelux:

“De HR-leiders van vandaag hebben innovatieve en flexibele cloud-gebaseerde technologische oplossingen nodig. Oplossingen die altijd en overal beschikbaar zijn. We hebben al talloze keren bewezen dat we grote HCM-projecten succesvol kunnen afwerken. Met dit project voor BASE Company tonen we ook aan dat we allesomvattende projecten kunnen afleveren voor middelgrote organisaties. We hebben een uniek ecosysteem gecreëerd voor bedrijven die HCM-oplossingen in de cloud willen invoeren. Door samen te werken met een beperkt aantal partners, garanderen we onze klanten een succesvolle implementatie.”

Bron: Oracle