Veenendaal, 12 februari 2013 – Microsoft business partner HSO gaat AXA Stenman ondersteunen bij een efficiencyslag, waarbij het huidige IBM AS400 systeem vervangen wordt door Microsoft Dynamics AX.

AXA Stenman levert met ruim 350 medewerkers wereldwijd hang-/sluitwerk en fiets componenten. De producten worden ontwikkeld en geproduceerd in Nederland, Frankrijk en Polen en op de markt gebracht vanuit verkoopkantoren in Europa en China. Ook ontwikkelt AXA klant specifiek, bijvoorbeeld samen met fietsfabrikanten, zodat de AXA producten perfect in het totale design passen.

Doelstelling van de overstap naar Microsoft Dynamics AX, is het bevorderen van synergie tussen de vestigingen, het verbeteren van de interne efficiency en het klaarstomen van de organisatie voor toekomstige internationale groei – autonoom of via overnames.

Jack Janssen, CFO bij AXA Stenman: “Na uitgebreid vooronderzoek hebben wij HSO geselecteerd voor het leveren van de Microsoft ERP oplossing en voor de implementatie. HSO is preferred Microsoft partner en heeft een goed track record. Alle referentiebezoeken waren positief. Extra voordeel is dat zij net als wij in Veenendaal gevestigd zijn, dat onze culturen matchen en we snel kunnen schakelen.

Einde dit jaar zullen alle financiële-, productie- en verkoopprocessen binnen AXA Stenman op één standaard platform draaien. In eerste instantie in Nederland, daarna ook in het buitenland. Zo maken wij ons klaar voor de toekomst en kunnen wij onze klanten goed blijven bedienen.”

Jan Koedijk, algemeen directeur HSO: ”Wij zullen graag de toegevoegde waarde van Dynamics AX voor AXA Stenman bewijzen en zijn dan ook blij met de keuze voor HSO. We kijken uit naar een intensieve en productieve samenwerking.”

——————————

Over AXA Stenman
AXA Stenman Industries, eigendom van investeringsmaatschappij Bencis, is opgericht in 1902. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt wereldwijd hang- en sluitwerk voor de bouw en renovatiesector. Sinds 1922 is er een tweede kernactiviteit: het (samen met fietsfabrikanten) ontwikkelen, produceren en verkopen van fiets componenten. Productievestigingen zijn gevestigd in Nederland, Frankrijk en Polen. Verkoopkantoren in Nederland, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Polen en China. Bij AXA Stenman werken ruim 350 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Veenendaal. Voor meer informatie, kijk op www.axacompany.com.

Over HSO
HSO helpt bedrijven bij het verbeteren van hun bedrijfsresultaten door het verhogen van de productiviteit en efficiency van bedrijfsprocessen. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van de ERP-oplossing Microsoft Dynamics™ AX. De dienstverlening van HSO bestaat uit het hele spectrum van ontwerp, implementatie en beheer van Microsoft Dynamics™ AX. HSO is opgericht in 1989, heeft ruim 280 medewerkers en vestigingen in Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Noord Amerika en Azië.