AnaplanMet de Anaplan App Hub kunnen klanten en partners van Anaplan planningapplicaties uitproberen, delen en implementeren voor de verkoop, financiën en bedrijfsvoering.

Anaplan introduceert de Anaplan App Hub, een community waarin alle Anaplanners planningapplicaties kunnen uitproberen, delen en implementeren. In deze allereerste community voor planningapplicaties komen experts uit veel verschillende zakelijke omgevingen, sectoren en organisaties samen, zoals HP, Kimberly-Clark, Pandora, Deloitte, Workforce Insight en vele anderen.

De App Hub bouwt voort op het flexibele en gebruiksvriendelijke platform van Anaplan, dat razendsnel is uitgegroeid tot het meest populaire alternatief voor traditionele verouderde planningsoftware en ad hoc spreadsheetprojecten. Honderden organisaties van wereldklasse gebruiken Anaplan om gegevensgestuurde, onderling verbonden plannen voor diverse afdelingen te maken.

“De App Hub is de eerste en enige applicatiecommunity die is gericht op zakelijke planning. Hiermee kunnen bedrijven applicaties binnen enkele minuten implementeren en ze volledig afstemmen op hun specifieke zakelijke uitdagingen”, aldus Fred Laluyaux, CEO van Anaplan. “De belangrijkste functionaliteit van de App Hub is dat Anaplanners hun zelfgemaakte applicaties kunnen delen. Zo profiteren ze namelijk van specifieke expertise en best practices van andere experts op het gebied van planning. Deze manier om intellectueel eigendom te delen is een fundamentele verschuiving in de wijze waarop zakelijke-planningsoftware wordt ontwikkeld, verbeterd en gebruikt.”

De App Hub wordt geïntroduceerd met tientallen planningapplicaties voor 10 verschillende sectoren, waaronder Budgeting, Planning and Forecasting, Sales Forecasting, Trade and Promotion Planning, Territory and Quota Planning, Financial Consolidation, Incentive Compensation Planning, Strategic Financial Planning, Tax Transfer Pricing, Insurance Premium Planning en Human Asset and Labor Optimization (HALO).

Alle App Hub-applicaties zijn gebaseerd op het uiterst flexibele platform van Anaplan. Omdat de applicaties zijn ontwikkeld op basis van een serie bedrijfsaspecten en -regels, berekeningen en aanpasbare dashboards, zijn ze eenvoudig te begrijpen en kunnen ze zonder extra programmering op uw behoeften worden afgestemd. Anaplanners hebben snel toegang tot applicaties die voor hun sector zijn gebouwd en kunnen ze precies afstemmen op de complexe planninguitdagingen van hun bedrijf. Ze kunnen ook eenvoudig hun eigen planningapplicaties op het platform bouwen en deze met anderen delen.

“Sinds we Anaplan voor het eerst gebruikten, hebben we al 20 applicaties gebouwd. Nu we in de cloud zitten, hebben onze gebruikers volledige controle en kunnen ze geavanceerde applicaties bouwen die zijn geïntegreerd met andere plannen en externe gegevensbronnen”, aldus Anaplan gebruikerJeff Brobst, VP FP&A van McAfee. “Als lid van de Anaplan-gemeenschap hebben we geleerd dat iedere onderneming kampt met vergelijkbare problemen. Als bedrijven nu een oplossing vinden, dan kunnen ze die gelijk delen met anderen, en dat is natuurlijk geweldig. Met de App Hub profiteer je niet alleen van applicaties die andere klanten ontwerpen, maar ook van goed geschreven applicaties van experts uit de sector waarmee je meteen aan de slag kunt.”

De introductie van de App Hub werd eerder persoonlijk door Anaplan CEO Fred Laluyaux aangekondigd tijdens de klantconferentie Hub 2014 World Tour in Londen.