Papierloos werken

Alfa Accountants wint Accountancy Award met papierloos werken

[vc_row][vc_column][vc_column_text]De Nationale Accountancy award werd gisteravond uitgereikt tijdens de Financial Systems beurs in Nieuwegein aan Alfa Accountants. Alfa

[vc_row][vc_column][vc_column_text]De Nationale Accountancy award werd gisteravond uitgereikt tijdens de Financial Systems beurs in Nieuwegein aan Alfa Accountants. Alfa onderscheidt zich hier met een vooruitstrevende oplossing om jaarrekeningen volledig papiervrij af te handelen en digitaal te ondertekenen. Hiervoor is gekozen om IntraOffice in te zetten, de digitaliseringsoplossing van IntraData (onderdeel van Solipsis Document Management). Gezamenlijk is bekeken hoe Alfa het papieren afhandelingsproces anders kon inrichten, stroomlijnen en versnellen.

Papier is niet meer van deze tijd
De digitale handtekening versnelt het papierintensieve proces rondom het opmaken en afhandelen van jaarrekeningen; de doorlooptijd van soms wel enkele weken kan worden teruggebracht naar een paar uur. Daarnaast maakt het de dienstverlening goedkoper en verhoogt het de service richting de klant. Fou-Khan Tsang, voorzitter van de Raad van Bestuur van Alfa:

Op ons kantoor in Aalsmeer wordt de jaarrekening vaak  via e-mail verstuurd. Maar nu nog met een gescande handtekening. Met de invoering van de digitale handtekening zet de klant z’n handtekening via een link in de e-mail en vervolgens ondertekent ook de Alfa accountant digitaal via een link. Op dat moment is de jaarrekening digitaal rechtsgeldig en eenvoudig te verzenden naar de stakeholders van de klant, zoals banken, de belastingdienst etc.”

De jury heeft Alfa Accountants tot winnaar gekozen van de Regio Oost Nederland vanwege de vooruitstrevende ideeën van Alfa, en vooral van Fou-Khan Tsang, om het accountancyproces te optimaliseren en efficiënter en papiervrij te laten verlopen. De invoering van de digitale handtekening in samenwerking met IntraData, onderdeel van de Solipsisgroep ondersteunt deze ambitie.

“Fou-Khan Tsang van Alfa Accountants is iemand die een oeuvreprijs verdient omdat hij voortdurend bezig is met innovaties”

, aldus de jury.

Simon Kornblum, commercieel manager IntraData:

Met het winnen van deze Accountancy Award 2015 in de categorie meest innovatieve MKB kantoor  van Oost Nederland profileert Alfa zich opnieuw als innovatief en vooruitstrevend. In de digitaliserinsrevolutie waarin we momenteel leven is het inzetten en beproeven van nieuwe methodes en technieken kansrijk en uitdagend. Alfa bewijst met deze award dat  het inzetten van nieuwe technieken die het werk van de accountant er eenvoudiger op maken niet worden geschuwd. Met het in gebruik nemen van IntraOffice zet Alfa een concrete stap vooruit naar het papiervrij werken. Het kantoor zonder printer komt steeds dichterbij.”

Over de Nationale Accountancy Awards
De ‘Nationale Accountancy Awards’ is een initiatief van Alex van Groningen BV en wijst de beste accountants en administratiekantoren aan. De beste kantoren bieden meer kwaliteit, werken met de nieuwste technologieën en leveren meer waarde. Zij boeken verbluffende resultaten voor ondernemers en maken organisaties direct succesvol. Eind 2014 zijn door de juryleden zo’n 40 accountantskantoren genomineerd voor de Accountancy Awards 2015. Alle kantoren zijn geïnterviewd en de juryleden beoordeelden in april 2015 de kantoren aan de hand van de interviews, factsheets en Graydon rapporten. Deze score telde voor 50 procent mee voor de einduitslag van de Accountancy Awards, de andere 50 procent kwam voort uit de live pitches op 21 mei tijdens de Financial Systems Beurs in Nieuwegein.

Financial Systems

Het Financial Systems is dit jaar voor de 4e keer georganiseerd. Meer dan 900 bezoekers hebben dit evenement bijgewoond en kennis kunnen maken van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van software voor de financiële functie, zoals boekhoudsoftware, software voor verwerken van in- en/of verkoopfacturen en andere bedrijfskritische documenten, en management informatie. Tijdens de beurs heeft het team van IT-Matchmaker 6 zogenaamde Guided Tours verzorgd en een inhoudelijke presentatie verzorgd hoe u uw investeringen in bedrijfssoftware goed kunt calculeren en in de grip kunt houden.

[/vc_column_text][ultimate_ctation content_alignment=”ctaction-text-center” ctaction_background=”#e74c3c” ctaction_background_hover=”#c0392b” effect=”right-push” icon_type=”selector” icon_size=”32″ icon_style=”none” icon_color_border=”#333333″ icon_border_size=”1″ icon_border_radius=”500″ icon_border_spacing=”50″ img_width=”48″ text_font_size=”32″ text_color=”#ffffff” ctaction_override=”0″ ctaction_padding_top=”20″ ctaction_padding_bottom=”20″ ctaction_link=”url:http%3A%2F%2Fwww.itmatchmaker.nl%2Fcontact-3%2F|title:Neem%20vrijblijvend%20contact%20met%20ons%20op.%20%C2%A0|”]Geïnteresseerd wat hoe u ook papierloos kunt werken, grip kunt krijgen en houden op uw IT-investering en/of wat wij nog meer kunnen betekenen om software succesvol in te zetten?[/ultimate_ctation][/vc_column][/vc_row]