AFAS Software groeit in de eerste helft van 2013, met een omzetgroei van 13% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet kwam uit op ruim 35 miljoen euro, terwijl het resultaat met 16,5% groeide. De Leusdense softwareleverancier overtreft hiermee de prognoses voor de eerste twee kwartalen. Ook de vestigingen in België en op de Nederlandse Antillen presteerden navenant.

De trend dat steeds meer klanten afstappen van eenmalige investeringen in hard- en software zet sterk door. Inmiddels huurt 75% van de klanten de weboplossing van AFAS. Een stijging van 10% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook het aantal gebruikers van de cloudoplossing van de softwareleverancier, AFAS Online, steeg  de afgelopen periode met 20%. Ook binnen de van oorsprong traditionelere markten zoals Zorg, Onderwijs en Overheid, kiezen steeds meer klanten voor de online softwarevariant.

Sectoren

AFAS Software heeft in het eerste halfjaar in uiteenlopende sectoren uitstekende resultaten geboekt. De Overheid & Publieke Sector stak er wat betreft groei het afgelopen halfjaar met kop en schouders bovenuit. Verschillende gemeenten hebben het afgelopen halfjaar gekozen voor de HRM/Payroll-software van AFAS, waaronder Vlaardingen, Maassluis, Haarlemmermeer en Wageningen. Binnen de publieke sector kozen het Metropole Orkest, Theater Odeon en de Veiligheidsregio Fryslân voor AFAS Software.

Het marktaandeel in de onderwijssector is in het eerste halfjaar opgelopen tot ruim 30%. Dit betekent dat momenteel meer dan 100.000 medewerkers in het primair, voortgezet en middelbaarberoepsonderwijs zijn loonstrook via de software van AFAS ontvangt. Ook binnen de zorgsector zette de groei gestaag door en mocht AFAS Software onder meer BrabantZorg, Ommelander Zorg Groep, GGD Hollands Noord, Stichting De Opbouw en het Trimbos Instituut toevoegen aan haar klantenbestand.

Daarnaast werden ook diverse bedrijven van naam klant van AFAS, waaronder de Zweedse modegigant H&M, het radiostation 100% NL en Stichting Leger des Heils.

Nieuwe loonstrook

AFAS Software lanceerde eerder dit jaar een sterk vereenvoudigde versie van de traditionele loonstrook, de salariswijzer. Deze loonstrook ‘nieuwe stijl’ voldoet aan alle wettelijke eisen die gesteld worden aan een loonstrook, maar toont salarisgegevens op een compleet nieuwe manier. Ook is voorzien in een integratie met het digitale huishoudboekje AFAS Personal. Op deze manier wil AFAS gebruikers nog eenvoudiger inzicht in geldzaken bieden en zo financiële zelfredzaamheid stimuleren en het aantal loonbeslagen terugdringen.

AFAS Personal

In het eerste halfjaar van 2013 verwelkomde het online huishoudboekje AFAS Personal haar 400.000ste gebruiker. Door de loonstrookintegratie met de salariswijzer van AFAS Software kunnen gebruikers van het gratis online huishoudboekje de loonstrook via hun persoonlijke account ontvangen wanneer hun werkgever gebruikmaakt van de salarissoftware van AFAS.

‘We kunnen wel stellen dat het eerste halfjaar op verschillende fronten succesvol was,’ zegt Arnold Mars, CFO van AFAS Software. ‘Naast dat we onze groei verder hebben kunnen uitbouwen, zijn we er ook in geslaagd de salariswereld op z’n kop te zetten met de introductie van de salariswijzer. Ook behoren we dit jaar weer tot de best geleide bedrijven van het Nederlands midden- en grootbedrijf. AFAS ontving dit jaar namelijk de oeuvreprijs van Best Managed Companies.’

 

Bron: Accountancynieuws