AFAS Software introduceert vandaag een sterk vereenvoudigde versie van de traditionele loonstrook, de salariswijzer. Deze loonstrook ‘nieuwe stijl’ voldoet aan alle wettelijke eisen die gesteld worden aan een loonstrook, maar toont salarisgegevens op een compleet nieuwe manier. De salariswijzer wordt standaard en zonder extra kosten meegeleverd met de HRM/Payroll-software van AFAS. De werkgever kan zelf bepalen of medewerkers vanaf deze maand de traditionele loonstrook of de nieuwe salariswijzer ontvangen.

Uit onderzoek van AFAS Software blijkt dat de traditionele loonstrook voor ruim de helft van de Nederlandse werknemers veel onduidelijkheden bevat. Voor veel van hen is het bijvoorbeeld een raadsel hoe de bruto-netto-berekening tot stand komt. Ook is het onduidelijk wat termen als ‘Jaarloon BT’ en ‘Loon LH’ inhouden.

Met de introductie van de nieuwe loonstrook biedt AFAS Software werknemers een salarisoverzicht met duidelijke pictogrammen en vereenvoudigde benamingen. Boven aan de salariswijzer zijn bijvoorbeeld direct zowel het netto- als het brutoloon te zien, maar ook de loonkosten voor de werkgever, gewerkte uren en eventuele nettovergoedingen zijn gelijk zichtbaar. Ook wordt in een illustratie vereenvoudigd weergegeven hoe de berekening van bruto naar netto tot stand komt. Op de salariswijzer worden de adresgegevens van de medewerkers niet meer getoond. AFAS Software wil op deze manier het digitaal verstrekken van de loonstrook stimuleren.

Lees meer…