Altijd en overal je personeelsplanning voeren, dat klinkt niet erg onaanneemlijk in een periode waarin iedereen met hypermoderne mobiele apparaten rondloopt. AFAS voegt de daad bij deze gedachte en komt met een HR-app voor Apple-devices.

Persbericht

AFAS Software introduceert vandaag de gratis AFAS Pocket app. Met deze applicatie speelt de softwareleverancier in op een groeiende behoefte in de markt om altijd en overal toegang te hebben tot zakelijke informatie. Momenteel is AFAS Pocket alleen beschikbaar voor de iPhone en iPad, maar binnenkort kunnen ook gebruikers van Android-apparaten gebruik maken van de app.

Gebruikers kunnen met AFAS Pocket onder meer HR-gerelateerde zaken regelen, zoals het inzien en aanvragen van verlof en ziek en beter melden. Ook zijn er onderdelen van de modules ‘CRM’, ‘Financieel’, ‘Projecten en Uren’ en ‘Abonnementen’ beschikbaar via de app. Medewerkers kunnen met behulp van de app op elk moment en vanaf iedere locatie bijvoorbeeld uren registreren en indienen of onkosten declareren. Daarnaast heeft de gebruiker direct toegang tot contactgegevens van zakelijke relaties, kan een klant digitaal tekenen voor geleverde diensten en kunnen gereden kilometers eenvoudig berekend en geregistreerd worden met behulp van de GPS-functionaliteit.

“Bij de ontwikkeling van AFAS Pocket hebben we naast de wensen van de gebruiker, ook heel nadrukkelijk gekeken naar de eigenschappen van de smartphone en de meerwaarde die deze kan bieden”, vertelt Bas van der Veldt, CEO van AFAS Software. “We kwamen al snel tot de conclusie dat het zinloos was ons complete ERP-systeem één-op-één om te zetten in een app, omdat een mobile device niet gebruikt wordt voor de volledige administratie. Daarom voorziet de app alleen in die functionaliteiten die op deze manier iets toe kunnen voegen.”

Alle gegevens in de app zijn direct afkomstig uit het softwarepakket van AFAS. Gegevensmutaties worden rechtstreeks verwerkt in de backoffice, zodat de administratie altijd up-to-date is. Van der Veldt: “AFAS Pocket is een ‘native app’. Dit wil zeggen dat de applicatie op de smartphone zelf draait, waardoor er geen internetverbinding nodig is. Zodra de telefoon verbinding maakt met het internet, wordt er data verstuurd. Dit gebeurt uiteraard via een beveiligde verbinding, zodat de veiligheid van de gegevens van onze klanten gewaarborgd blijft.”

De AFAS Pocket app is vanaf nu gratis te downloaden in de iTunes Store. Meer informatie over de app is te vinden op www.afas.nl/pocket.