Een factuur is een factuur ….. of kan je een factuur ook innoveren? Want waarom zou het te betalen bedrag helemaal onderaan staan? Dit is immers een van de meeste belangrijke onderdelen van een factuur. En waarom staat het adres van de klant zo gepositioneerd alsof we de factuur nog in een envelop zouden doen terwijl steeds meer facturen digitaal verstuurd worden.

Op 31 december 2013 hebben alle klanten een factuur in een radicaal andere lay-out ontvangen voor de jaar- of maandlicentie. De nieuwe lay-out bevat naast de factuurinformatie ook de gegevens over de openstaande posten. Daarnaast staat alle relevante informatie om de factuur in te boeken bovenaan.

AFAS CEO Bas van der Veldt:[testimonial issingle=”true” avatar=”” name=”” career=”” url=””]‘Na de salariswijzer vonden we het ook tijd om een bijzonder saai document als de factuur eens onder handen te nemen. Het ontvangen van een factuur is natuurlijk nooit echt leuk. Een factuur kan je zien als een oerdegelijk zakelijk document, maar wij vonden het tijd om deze ook eens flink te versimpelen en leuk te maken. De reacties op de nieuwe factuur zijn bijzonder positief. Een consultancy of cursus factuur bevat nu ook een foto van de betreffende consultant of trainer. De factuur wordt dus persoonlijk en mensen betalen liever een persoon dan een bedrijf.’[/testimonial]

[heading type=”h2″ class=”” css=””]Factuur 2.0: eenvoudig en leuk![/heading]

De factuur voldoet aan alle wettelijke eisen, maar toont de factuurgegevens op een compleet nieuwe wijze met de belangrijkste onderdelen, duidelijke iconen en voor iedereen begrijpelijke benamingen. Door de nieuwe Factuurwijzer te gebruiken in plaats van de ouderwetse factuur, laat u zien dat u meedenkt met uw klanten. Dit scheelt u vragen én extra werk.

[heading type=”h2″ class=”” css=””]Simplerinvoicing[/heading]

De Factuurwijzer is een logisch gevolg van de ontwikkelingen rondom E-facturatie die elkaar in rap tempo opvolgen. Hierbij staat het vervangen van papieren factuurstromen door elektronische processen centraal. Om e-factureren nog eenvoudiger en toegankelijker te maken ondersteunt AFAS ‘Simplerinvoicing‘. Simplerinvocing is een betrouwbare en eenvoudige manier waarmee iedereen elektronische facturen kan versturen en ontvangen. Van zzp’er tot grote onderneming, elke factuur wordt volledig digitaal verwerkt in de boekhoudsoftware of ERP-software.

Meer informatie op afas.nl/e-factuur

Bron: AFAS