Woerden, 10 juni 2013 – AdvocaatCentraal, de webgebaseerde oplossing voor de advocatuur, integreert Woozl, de online documentmanagement oplossing voor de zakelijke markt. AdvocaatCentraal maakt hiermee een professionaliseringsslag op het gebied van documentmanagement. Dankzij de integratie met Woozl kunnen advocaten online en veilig documenten opslaan, delen, bewerken en beheren. Door de samenwerking met Woozl versterkt AdvocaatCentraal haar concurrentiepositie. Advocaten kunnen nu sneller, efficiënter en veiliger samenwerken met alle betrokken partijen.

 

AdvocaatCentraal beschikte al eerder over documentmanagement  mogelijkheden, maar deze waren minder uitgebreid en werkten niet op alle besturingssystemen. Met Woozl kunnen gebruikers nu naast opslaan en delen ook documenten bewerken en beheren met automatisch versiebeheer. Daarnaast kunnen gebruikers nu veel documenten tegelijkertijd in dossiers plaatsen en kunnen grote bestanden worden bijgevoegd. De integratie voorziet ook in de toenemende behoefte van cliënten van advocaten om hun eigen dossier in te zien. Advocaten kunnen nu hun cliënten toegang verlenen tot hun eigen dossier zonder dat de veiligheid daardoor in het geding komt.

AdvocaatCentraal kiest voor Woozl vanwege haar ruime ervaring met documentmanagement. Woozl beveiligt de bestanden op het hoogste niveau en maakt een dubbele back-up, waardoor privacy en veiligheid optimaal wordt gewaarborgd. Daarnaast is Woozl in staat om extra functionaliteiten te bouwen op aanvraag van AdvocaatCentraal. Zo wordt er momenteel gedacht over het ontwikkelen van een scanfunctie die het mogelijk maakt om volledige dossiers in te scannen en direct te laden in AdvocaatCentraal.

Joost Bolkenstein, Business Unit Manager bij Woozl: “AdvocaatCentraal is een snelgroeiende organisatie. Door de integratie met Woozl maakt ze nu echt een professionaliseringsslag op het gebied van documentmanagement. Een van de eisen van AdvocaatCentraal was dat Woozl als whitelabel naadloos integreert in de software. Voorafgaand aan het hele traject hebben we daarom direct een proefversie gemaakt om aan te tonen dat Woozl goed samenwerkt met AdvocaatCentraal.”

Tsjeard Boonstra, directeur/oprichter van AdvocaatCentraal: “Zeker in de advocatuur staan veiligheid en privacybescherming voorop. Wij waren op zoek naar een partij met veel ervaring in documentmanagement die deze aspecten optimaal kan waarborgen. Daarnaast is het voor ons erg belangrijk dat alle documenten op Nederlandse bodem opgeslagen zijn, ook in deze behoefte voorziet Woozl ons. Door deze integratie faciliteert AdvocaatCentraal een volledig digitale samenwerking op een veilige manier. Woozl is in staat om met ons mee te groeien, zowel functioneel als technisch; de opslagruimte is nagenoeg onbeperkt.”

Bron: Persbericht