Abecon Zorgoplossing: één integrale oplossing

Vegro Verpleegartikelen B.V., met een landelijke dekking van vestigingen en uitleenpunten, gaat de focus en zorgverlening aan haar cliënten en relaties versterken met de Abecon Zorgoplossing, de brancheoplossing gebaseerd op ERP-software van Microsoft. De nieuwe softwareoplossing zal een groot aantal huidige applicaties als Exact, TIP en Unit4 vervangen en vrijwel alle operationele bedrijfsprocessen, zoals verkoop (inclusief uitleen/verhuur) en logistiek voor Vegro vanuit één integrale oplossing ondersteunen. Hieronder valt uiteraard ook de geïntegreerde financiële administratie en prijsopbouw/afhandeling van declaraties aan zorgverzekeraars via Vektis. Ook vormt zij de basis voor overige processen zoals de ondersteuning van (transport)planning, HRM/Salarisverwerking, documentbeheer, interne/externe portal(s) en web(shop).

 Meer tijd voor de patiënt

“Vegro heeft veel tijd besteed aan het selecteren en testen van een nieuwe, efficiënte automatiseringsoplossing”, aldus René Kamerbeek, algemeen directeur van Vegro. “Uiteindelijk hebben wij de Abecon Zorgoplossing gekozen vanwege de standaardoplossing die Abecon kan bieden voor onze soms complexe processen. Met de keuze voor dit partnership kiezen wij voor een bewezen combinatie van enerzijds een betrouwbare, flexibele partner met referenties en expertise in onze branche en anderzijds voor het toekomstvaste Microsoft Dynamics NAV platform. Met dit nieuwe informatiesysteem kunnen we een nieuwe efficiencyslag maken en kunnen onze medewerkers daardoor meer tijd aan de advisering en ondersteuning van de cliënt besteden.”

Grote waarde Abecon’s Zorgoplossing en Microsoft Dynamics NAV

De zorgoplossing van Abecon is Microsoft gecertificeerd en gebaseerd op  Microsoft Dynamics NAV (‘Navision’). Daarnaast biedt deze brancheoplossing de bij veel andere zorgaanbieders beproefde branchespecifieke functionaliteit en kan daardoor van grote waarde zijn voor zowel huidige en nieuwe gebruikers. Directeur Constant van Limburgh van Abecon is blij met de samenwerking met Vegro: “Vegro behoort tot de top-3 van bedrijven in het marktsegment van leveranciers van medische hulpmiddelen in Nederland. Samen streven we naar een oplossing die Vegro helpt om zo efficiënt en effectief mogelijk te werken, de kans op administratieve fouten verkleint en daar waar mogelijk met innovatieve IT-functies bijdraagt aan doelmatig beheer en logistiek.”

 Over Vegro 

Vegro Verpleegartikelen (1985) is met 60 vestigingen, 26 uitleenpunten en ruim 500 medewerkers uitgegroeid tot een bedrijf met een landelijke dekking aan thuiszorgwinkels en uitleenpunten, een webwinkel en meerdere distributiecentra vanuit waar de uitleen, verhuur en verkoop van verpleegartikelen en hulpmiddelen wordt verzorgd. Vegro Verpleegartikelen heeft als maatschappelijke onderneming tot doel individuele klanten optimale kansen te bieden bij het verbeteren van de levenskwaliteit. Zie tevens website www.vegro.info

Over Abecon

Abecon verzorgt ontwerp, realisatie en ondersteuning van op Microsoft gebaseerde bedrijfs- en IT-oplossingen voor efficiënter (samen)werken. Abecon combineert Microsoft- en branchekennis met doelgericht investeren in specifieke functionaliteit voor o.a. leveranciers in de zorg, handels-, productie-, fashion-, retail-, milieu- en recyclingbedrijven, opleiders en trainingsinstituten. Abecon is gevestigd in Huizen, Vianen en Melle (België). Meer informatie is beschikbaar via www.abecon.nl of www.it-matchmaker.nl