Abecon Informatiesystemen

 

Nieuwe mijlpaal

Retailserviceorganisatie Euretco heeft het recent ingevoerde Microsoft Dynamics AX 2012-platform versterkt met branchespecifieke fashionfunctionaliteit. De nieuwe fashion add-on voorziet de retailserviceorganisatie van branchespecifieke functionaliteit zoals kleur- en maatbogen, cupmaatondersteuning, zelf definieerbare maatreeksen, matenmatrixen, prepacks, retouren, prijsgroepen, prijsafspraken, EAN-barcodes en artikelgroepen en -kenmerken. Ook belangrijk voor Euretco is bijvoorbeeld het ondersteunen van herverdeling tussen winkels.
“Dit is een nieuwe mijlpaal in onze in 2012 ontwikkelde IT-strategie die in het teken staat van omnichannel klantinteractie en optimale service aan ondernemers. Abecon heeft in overleg met Euretco de pasklare applicatie voor de kleding-, textiel- en footwearbranche van het Duitse W+P Solutions geschikt gemaakt voor de Nederlandse markt. Als eerste Nederlandse gebruiker heeft Euretco onder andere bijgedragen aan het finetunen van de functionaliteit voor beurzen en de koppeling naar webshops. Daardoor beschikken we nu over een state-of-the art softwareplatform ter ondersteuning van zowel de financiële dienstverlening als de retailservices en de franchise- en wholesale-activiteiten”, zegt Jeroen Koppenaal, ICT-manager bij Euretco.

 


Sneller schakelen

Mariska de Wildt, projectmanager ICT bij Euretco, is erg enthousiast over de geïntegreerde IT-omgeving, die de bedrijfsprocessen aanzienlijk versimpelt. “Alles is gekoppeld: de financiële informatie, de contractadministratie, de inkoop, het projectmanagement, het Microsoft CRM-platform, business intelligence, de e-commerce activiteiten en de verkoopactiviteiten in winkels. We kunnen sneller over informatie beschikken, direct inspelen op ontwikkelingen en betere beslissingen nemen. Dit is belangrijk omdat we de aangesloten ondernemers de best mogelijke retailservices willen leveren. Een derde van onze medewerkers werkt er nu mee, ze hadden nauwelijks cursussen nodig. Mede dankzij het enthousiasme en de inzet van onze werkgroepen en super users is de invoering vlot verlopen. De IT-afdeling vervulde in dit business-project vooral een ondersteunende rol.”

 


Synergie

Euretco ontzorgt ondernemingen bij het opzetten en organiseren van de commerciële beleidsvoering. Door schaalgrootte en synergie kan Euretco de positie van de zelfstandig retailer borgen en de inkoopkracht versterken. Zo hebben de aangesloten ondernemingen dezelfde (concurrentie)voordelen als het grootwinkelbedrijf. “In onze veranderende markt kun je eigenlijk alleen door krachten te bundelen sprongen in efficiëntie en kostenbeheersing maken. Onze nieuwe IT-omgeving draagt hiertoe veel bij door een intensieve samenwerking in de gehele keten te faciliteren. Samen met een sterke retail partner als Abecon lukt het ons om deze ontwikkelingen en strategie te realiseren. Het verbaast me dan ook niet dat ook andere Nederlandse retailers erg geïnteresseerd zijn in deze nieuwe fashionapplicatie”, aldus Jeroen Koppenaal.

 

Bron: Abecon